Jag är en snuskig gubbe.

Ibland händer det att det släpps konstiga spel som hamnar helt utanför normen av andra spel. Lollipop Chainsaw är ett av dem. Spelet är i sig ganska simpelt. Man skall ha ihjäl zombies på ett så spektakulärt sätt som möjligt och på så sätt samla ihop poäng. Dessa poäng används sedan för ranking mot andra spelare samt att man kan uppgradera huvudkaraktären för att få nya kläder, kombinationer och så vidare. Spelet tar cirka fem till sex timmar att spela igenom men det är tänkt att man skall spela om det många gånger för att får allt och bli bäst.
 
Det var det normala. Nu kommer vi till resten...
 
 
I Lollipop Chainsaw spelar man som hejaklacksledaren Juliette Starling. Hon är också zombiejägare samt otroligt kär i sin pojkvän Nick som hon har huggit av huvudet på. Han lever fortfarande som en accesoar som hänger från hennes bälte. På hennes 18 års dag blir hennes skola invaderad av zombies som hon måste döda med sin motorsåg som hon alltid har med sig. Den har också en inbyggd telefon. Den som har fått zombierna att invadera skolan är den mobbade goth-killen. Han frammanar olika zombies vilka symboliserar diverse rockstilar. Allt ifrån punk till rockabilly.
 
Hur skall det gå? Kommer Nick och Juliette fortfarande vara ett par i slutet? Kommer hon stoppa alla zombies? Kommer hon få en bra födelsedag?
 
Lollipop Chainsaw är också en ursäkt för att se Juliette hoppa runt i små kläder och korta kjolar. Hon är väldigt liberal med att visa upp sig och det är svårt att inte känna sig gubbsjuk när man spelar det här spelet även fast man skrattar gott åt hennes bestyr som hon har för sig med sina systrar och sin pojkvän. Samtidigt blir jag lite fundersam då kvinnosynen i detta spel är mycket bättre än vad det brukar vara i andra spel. Juliette är alltid den som är i kontroll och det är hon som är stark. Sedan att det är en misslyckad ironi över att hon beteer sig som en bimbo och klär sig där efter är en annan sak.
 
Trots att Lollipop Chainsaw är ett väldigt sjukt spel och det sprutar Japan av det så är det inte ett dåligt spel. Grafiken är bra och animationerna är bra. Striderna blir snabbt enformiga efter som man bara behöver använda en kombination och kameran spelar lite spratt då och då. Handlingen är rolig men lämnar en ganska snabbt. Har man en vurm för att samla poäng och vara bäst så är det ett bra spel, annars är det ett okej spel. Låna, köp ej.
 
Lollipop Chainsaw får Pedobear's seal of approval.
 
 
/Johan
 

Kommentarer
Postat av: The Dan

Men jag gillar inte att låna. Doppar det ner under 150 spännisar så kanske jag skaffar det här spelet men i övrigt verkar det inte komma med något särskillt nytt.

Postat av: Johan

Zero punctuation hade en jäkligt bra recension på det här spelet och han säger just det: Inte mycket nytt. Samt att Suda51 börjar anstränga sig för mycket.

2012-08-06 @ 10:06:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0