Imperiet ger igen! (Spoilervarning).


1980 kom den efterlängtade uppföljaren på Star Wars episod 4 A new hope. Uppföljaren fick namnet Star Wars episod 5 The Empire strikes back. Mustigt värre.

Det verkade gå så bra för rebellerna i slutet på episod 4, de lyckades spränga Dödsstjärnan i sista sekunden, men det verkar ha hänt en hel del då de har tvingats flytta till en liten bas på snöplaneten Hoth. Där har Han Solo, Luke och Leia tillsammans med Chewbacca, r2d2 och c3po blivit bff. Denna gemenskap bryts när Darth Vader hittar dem och jagar dem på flykten. Luke och r2d2 åker till Dagobah för att söka upp Yoda. Det går bra, Luke lär sig om Kraften och åker vidare när han får reda på att hans vänner ligger risigt till.

De har blivit jagade till en gruvplanet som leds av Lando. De tror att de får hjälp där men deras vän Lando har blivit lurad av Darth Vader och han väntar på dem. Kvickt fryser han ned Han Solo och skickar honom till Tatoinne (stavning?) De andra lyckas fly medan Luke stannar kvar för att möta sin nemesis.

I avslutningen kämpar Darth Vader mot Luke. Vi kan konstatera att striderna är något tröttare än i de tre nyare filmerna. Trots detta så är slutstriden dramatisk och den blir verkligen speciell och memorabel i och med de odödliga orden från Darth: "No, I am your father."

/Johan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0