Attack of the lovin' (OBS! Spoilervarning)

Allteftersom att nyårskvällen fortskrider vandrar vi djupare in i Star Wars-dimman. Nyss avklarade vi episod 2 - Attack of the Clones från 2002. Filmen inleds med att den tidigare drottningen av Naboo, Padmé (Natalie Portman), återvänder i egenskap av senator till Coruscant för att hindra bildandet av en republikens armé. Väl framme hotas hon till livet av terroristanfall och mordförsök, varpå den nu pubertale Anakin Skywalker (Hayden Christensen) placeras som livvakt (det blir mycket Säpojogg under filmen). I sann manschauvinistisk anda behöver Den Vackra Sköra Kvinnan en Stark Man (nåja, lill-pöjk) som garant för säkerhet.
Samtidigt som Anakin för Padmé tillbaka till Naboo ger sig Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) iväg för att luska ut komplotten kring försöken att omintetgöra den kvinnliga senatorn. På omvägar till planeten Geneosis upptäcker Obi-Wan att en prisjägare vid namn Jango Fett (Temuera Morrison) har odlat upp en klonarmé till förmån för Republiken på beställning av en avliden Jediriddare. Obi-Wan jagar Jango Fett till Geneosis, där han också blir fängslad av den onde greve Dooku (Christopher Lee), och upptäcker att en ny driodarmé växer fram för att försvara handelsfederationen.

Samtidigt på Naboo ägnar Anakin stor kraft (dock ej The Force) åt att förföra Padmé (som nog får betraktas som en cougar i sammanhanget), men ser sig själv ständigt bli friend-zoned (eller?). Oavsett vilket får vi tittare genomlida mycket krystade kärleksscener à la Arn i cyber-Venedig. George Lucas kan science-fiction. Han kan bromance. Han kan INTE romance.

Efter diverse rundturer (där bland annat vår svenska stolthet Pernilla August gör sin sista scen som Anakins döende mor) hamnar till slut vårt spretiga sällskap på en gladiatorarena som fångar på Geneosis. Det som skulle bli en slakt på Jediriddare och senatorn, slutar i ett slag mellan handelsfederationens droider och republikens samlade krafter. Mäktigt! Tycker vi. Den definitiva höjdaren är dock att se Yoda gå "all in" med lasersvärd mot greve Dooku. Snyggt jobbat - Lucas.

Sammanfattningsvis kan sägas att episod 2 med råge slår episod 1. Dock kan mycket bli bättre. Skippa kärlekslarvet och dundra på med action! Bästa skådespelet står R2-D2 för.

To be continued!
/Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0