Netrunner. Death Angel.

Android: Netrunner.
 
 
Okej. Netrunner är ett kortspel baserat på det kända och roliga brädspelet Android. Det utspelar sig i en dystopisk framtid där elaka, gigantiska företag styr världen och gör så att det mesta är ganska orättvist. Lite som det är i världen just nu. Och likt idag så finns det hackare som vill åt företagens information för att...Jag vet faktiskt inte riktigt varför hackarna skulle vilja bråka med företagen, men men, så är spelet.
 
I Netrunner spelar en spalre hackarna och den andra spelar ett företag. För att vinna spelet måste man få sju poäng. Företaget får det genom att forska fram agendor och hackaren får poäng genom att hacka sig in till agendorna och stjäla dem. Företaget kan sätta upp brandväggar och annat för att skydda sig och hackaren kan installera bättre program som hjälper till vid själva hackandet.
 
Spelet har många fler nyanser än så, men de orkar jag inte skriva om. Netrunner är jäkligt kul. Det är taktiskt och smart och spännande. Det gäller att man kan lura sin motspelare för att vinna. Ett misstag kan kosta en segern.
 
Korten är an hög kvalité och bilderna är ursnygga, vilket sätter en bra stämning. Reglerna var faktiskt förvånansvärt enkla, men första spelomgången var lite seg ibland på grund av allt bläddrande men tillslut föll det mesta på plats.
 
Coolt spel. Skall spelas mera.
 
Space Hulk: Death Angel
 
 
Detta spel förvånade mig faktiskt. Boxen är inte alls imponerande och den innehåller inte alls mycket saker. Men som en person en gång sade: "Det är inte storleken som räknas, det är innehållet som spelar roll." Spelet är alltså en kortspelsversion av Space Hulk. Det är för en till sex spelare. Man spelar en grupp space marines som måste sammarbeta mot de slemmiga genestealers. För att vinna skall man ta sig till slutet av alla mörka gång man färdas igenom.
 
Det låter lätt? Oh no, det är det inte! Efter första rundan skrockade jag och The Dan högt och undrade om vi helt enkelt bara var bäst eller om spelet var enkelt. En runda efter det började vi bita på naglarna då vi insåg att det skulle bli svårt, mycket svårt, att vinna. Vi vann inte. Spelet är taktiskt och misstag förföljer en genom spelet.
 
Spelet var ganska svårt att komma in i. Inte för att det är krångligt utan för att regelboken är skriven på ett fruktansvärt sätt. Den är mycket svår att följa. Vilket är synd för det gör att förvirring uppstår och första omgången blir hattig som attan. Men Låt inte detta hålla er tillbaka! Köp det här spelet. Sitt ned med era kompisar och bli kallsvettiga när ni inser att era space marines bara är mat för rymdvarelser.
 
/Johan
 
 
 

Back from the dead.

Efter ett semesteruppehåll så är jag nu tillbaka till min blogg! Det ni! Så som ni har väntat på att få läsa mina vackra ord för att förgylla eran annars grå tillvaro. Nåja. Jag tänkte bryta min tystnad med att skriva om två ganska dåliga filmer.
 
Without further ado...
 
The Colony.
 
Hela världen har drabbats av förkylning. Tydligen dödade förkylningen i princip hela jordens befolkning samtidigt som nästa istid slog in och täckte hela jorden i snö och is. De få överlevande lever kvar i underjorden där de lever på svältgränsen. 
 
Detta är en dum film. The Colony är en såndär film som man helst vill slippa se. När jag såg den undrade jag varför Lawrence Fishbourne har en av rollerna. Han är ju en bra skådespelare, och känd. Nåja, jag antar att han har ont om pengar eller något. 
 
I The colony får vi följa en grupp personer som skall vandra en bit för att hjälpa sina grannar. När de kommer dit så har grannarna såklart blivit kannibaler och samtidigt blivigt galna av någon anledning. Vad som följer är en ganska oinspirerad film som jag har sett flera gånger förut.
 
Det är kul att se i framtiden när allt har gått åt skogen så har kvinnorna fortfarande kvar smink och schampoo...
 
Frankenstein's army.
 
Andra världskriget. Ryssarna har lyckats vända stridslyckan till deras favör och nu påväg in i Tyskland. Vi får följa en grupp soldater som får in ett nödanrop på radion från en annan rysk grupp. De springer till koordinaterna för att upptäcka att det inte alls var några ryska soldater i nöd där, utan istället så kommer de till ett ställe där en galen doktor utför experiment på människor för att göra supersoldater. Dessa supersoldater är en blandning av människa och maskin, och ser ganska elaka ut.
 
Frankenstein's army är en sådan där film där vi får se den ur en av karaktärernas perspektiv, då han håller en kamera. Lite irriterande, men samtidigt är det också en av de få sakerna som funkar i den här filmen. Karaktären som håller i kameran har faktiskt en anledning till det. Det andra som funkar är monsterna (stavning?). De är ganska coola, och lite udda.
 
Filmen i sig skriker lågbudget. Ibland på ett dåligt sätt, ibland på ett bra sätt. Den förnyar inte genren på något sätt. Generisk film om folk som blir nedjagade en och en av hemska, men ganska coola, monster.
 
/Johan

RSS 2.0