Jag ser dubbelt.

När Dan lånade ut en bok till mig frivilligt utan att jag behövde tjata anade jag oråd. Mina farhågor besannades när Leo fick reda på vilken bok jag lånat då han började skratta lite lagom nedlåtande. Boken jag lånade är Double Vision, skriven av Tricia Sullivan.

Jag har inte en aning om vad jag har läst. Jag tror att boken skall vara en kritik mot hur stort inflytande företag har i samhället. Inte egentligen ett särskilt orginellt ämne då det är ganska poppis att skriva om. Å andra sidan är jag osäker på om boken handlar om det, den flippar ur ungefär halvvägs. Tricia har ett bra språk, karaktärerna intressanta, speciellt huvudpersonen Cookie. Hennes utveckling från en passiv tevetittare till en mer frammåt person som vågar ta för sig.

Det lilla jag faktiskt förstod (tror jag), är att Cookie jobbar åt ett företag där hon får titta på teve och genom den styra en varelse som agerar spejare åt en grupp militärer på en annan planet. Vad hon ser där uppenbarar sig i den verkliga världen i form av olika produkter. Det är allt jag förstod...Tror jag, men jag kan ha fel.

Double Vision var okej. Det är ingen bok jag skulle läsa igen, men nu när den är genomläst kan jag återgå till bättre böcker.

Jag undrar var min syster tog vägen?

/Johan

Kommentarer
Postat av: The Dan

Jag tror att du förstod mer av den boken än vad jag gjorde även om jag fick lite flashbacks från din beskrivning. Det var dock länge sedan jag läste den. Mitt största problem var att jag facktiskt gillade boken vilket verkligen ställer till det när man inte vet vad det är man läst om. Bättre om jag hatat den och bara kunde slänga den i soporna och glömma den helt och hållet.

Postat av: Johan

Jag håller helt klart med dig; boken är såpass bra att man vill fortsätta läsa den. Tricia är duktig på att beskriva konkreta händelser men när det blir flum flum så är hon lite väl vag. Fast åandra sidan så är det hon skriver om jäkligt skumt.



Jag vet inte om jag förstod mer än vad du gjorde. Men du kanske borde skaffa hennes senaste bok Lightborn?

2012-02-27 @ 17:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback