The Cat Lady och lite annat.

The Cat Lady.
 
 
Jahopp, om man inte är deprimerad innan man har spelat The Cat Lady så blir man det under spelets gång. 
 
The Cat Lady är ett pekaklicka-spel som handlar om Susan. Hon begår självmord men får en andra chans till livet av en elak kvinna som vill att hon skall döda fem personer. Spelet är sedan en spiral av mörker, massmord, blod, och mer mörker. Spelet är en blandning av klassiska pusselspel samt alla möjliga skräckfilmer och spel. Det är lågmält och mer otrevligt än läskigt. Jag hoppade bara till en gång under hela spelet.
 
Grafiken är udda, men passar in himla bra. Ljudet, musiken och röstskådespeleriet är av varierande kvalité men det stör inte upplevelsen. Spelet är inte svårt eller långt, men vissa pussel var ganska kluriga.
 
Gillar du pekaklicka-spel och ond bråd död så är spelet för dig.
 
The Colour of steel.
 
Bra fantasybok av K.J. Parker.
 
Mycket fäktning och detaljerade beskrivningar om byggandet av saker sammanfattar den här boken på ett konkret sätt, tycker jag. Inte så mycket mer att säga egentligen. Gillar man K.J. Parkers andra verk så kommer man gilla den här också.
 
Oblivion.
 
 
Den här filmen faller in i kategorin "Bimbofilm." Det är en kategori som jag stolt kan säga har kommit på och som tyvärr har blivit vanligare. Filmer som är snygga men dumma passar in här. Oblivion är inget undantag.
 
Efter ett krig men utomjordingar har Jorden lämnats i princip förstörd förutom några kvarvarande utomjordingar, Tom Cruise och en tjej. Tom Cruise och tjejen jobbar för mänskligheten och ser till att deras stridsdrönare fungerar. Men sjlvklart så är allt inte helt rätt och Tom Cruise får onda aningar. 
 
Detta är en film där skaparna har lagt mycket energi på det estetiska men inte på så mycket annat. Vid flera tillfällen blir det spännande men det är som om handlingen aldrig riktigt tar tag i de delar som är bra och gör dem till något som skulle kunna putta filmen till att vara något extra. Istället får vi en film som inte vågar och som håller sig till säkra kort vilket gör att filmen blir en generisk amerikansk sci-fi med snygga bröst men ingen hjärna.
 
/Johan

Kommentarer
Postat av: The Dan

Spel och böcker och filmer. Jag hinner inte med dig längre. Inte spelat spelet, inte läst boken, inte sett filmen. Men nu vet jag något om alla tre.

2013-04-16 @ 22:02:09
Postat av: Johan

Äh, nu håller jag på med Skyrim så nu har du chansen att komma ifatt.

2013-04-17 @ 09:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0