The legend of the galaxy trucker

Legend of Grimrock.
 
Fyra personer har blivit straffade för ett hemskt brott. Straffet är att bli instängda i den hemska och urgamla fängelsehålan Grimrock. Med desperation i stegen är det ditt uppdrag att leda dig själv och dina kamrater ut från fängelset. Vägen ut kantas av monster, fällor, pussel och annat smått och gott.
 
Legend of Grimrock är en hyllning till de första dungeon bashing rollspelen (säääääärskrivning) som kom ut till Amiga i början på 90-talet, typ Eye of the Beholder. 
 
Jag gillade Legend of Grimrock. Grafiken är bra, spelkänslan är utmärkt och den där "old school feelingen" infinner sig snabbt. När du startar spelet får du skapa en grupp med fyra äventyrare, du kan välja mellan tre klasser och fyra raser. Alla har speciella färdigheter och är bra på olika saker. Detta ger spelet mer återspelbarhet och mer djup, även fast vissa kombinationer är bättre än andra, såklart.
 
När väl spelet sätter igång så får du vara beredd på att Legend of Grimrock är svårt, ibland lite elakt till och med. Många pussel är himla kluriga och korridorerna är fyllda med dödliga fällor. Handlingen är inget att hänga upp i granen direkt men Legend of Grimrock spelar man för att upptäcka saker, få loot och överleva.
 
Galaxy Truckers.
 
Visst har du alltid vilja vara en lastbilschaffis? Tänk dig att sitta högt upp i en lastbil och bara glida fram över autoban med lasten fylld till brädden med...saker. Behåll den tanken och tänk dig nu att du fraktar saker i rymden samtidigt som dina vänner försöker komma fram snabbare än dig och att du gör detta samtidigt som du blir attackerad av rymdpirater och annat elakt!
 
Galaxy truckers är en jäkligt roligt och lättspelat brädspel som går ut på att bygga sitt eget rymbskepp och sedan tävla med sina kamrater och hitta last ute i rymden. Lasten växlas sedan in mot krediter och den som har flest krediter vinner.
 
Ett himla kul spel som jag skall köpa expansionerna till och spela mer!
 
/Johan

Kommentarer
Postat av: J

Det ska vi spela!

2013-02-17 @ 20:27:48
Postat av: The Dan

På tal om dungeonbashing, har jag någonsin berättat att jag funerade på att starta upp mitt eget bryggeri och lansera ölen Dungeon Bärs? Det hade varit roligt.

2013-02-19 @ 20:28:42
Postat av: Johan

Haha, jag hade druckit den.

2013-02-20 @ 14:44:56
Postat av: Fanny

Vadå lättspelat spel! Fnys.../den eviga förloraren Fanny

2013-04-07 @ 10:06:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback