The folly of the world

Jesse Bullington är en speciell fantasyförfattare. Hans böcker utspelar sig i Europa runt 1400-talet och är en av de få fantasyböcker som faktiskt har en litteraturlista i slutet, vilket jag tycker är kul! Folly of the world är inte något undantag från ovanstående mening.
 
The folly of the world utspelar sig i Nederländerna under 1400-talet, och vi får följa Jan, Sander och Jolanda och hur de skall lyckas lura omvärlden om att de är av adlig börd för att på så sätt få en massa rikedomar och ett bättre liv i ren allmänhet. Självklart är det inte riktigt så lätt utan vägen till det fina livet och rikedomar kantas av diverse motgångar och annat som ställer sig ivägen.
 
Jesse Bullington skriver skitig fantasy. Många av de scener som finns i boken är rent ut sagt otrevliga att läsa och det var inte sällan jag grimaserade och även skippade de lite väl ingående sidorna där Jan och Sander hade mycket manlig närkontakt med varandra. Samtidigt är det här boken är som bäst. Beskrivningar, skeenden och interaktionen mellan de olika karaktärerna är lysande. Som läsare vet man precis vad som händer och allt är klart. Även fast man kanske inte alltid vill veta...
 
Första halvan av boken är underbar. Den är spännande, äcklig, rolig, karaktärerna är intressanta och de är levande. Under den andra halan stannar boken upp och den är inte lika intressant längre. Helt plötsligt kändes de återstående 200 sidorna som 1000. 
 
The folly of the World är inte Jesse Bullingtons bästa. Den är okej, men inte så mycket mer. Läs hans andra två istället.
 
/Johan
 

Kommentarer
Postat av: The Dan

Va? Inga dåliga hot om vad som händer om vi inte läser hans två andra böcker? Då hoppar jag nog över det.

2013-01-05 @ 17:22:38
Postat av: Johan Kullberg

Läs hans andra böcker annars kommer du tappa bort alla kvitton för dina viktiga inköp från det förra året!

2013-01-05 @ 18:31:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0